Hírek

A PSZ kongresszusa támogatta a Tanítanék Mozgalom március 15-i tüntetését

A PSZ kongresszusa támogatta a Tanítanék Mozgalom március 15-i tüntetését

Támogatta a Tanítanék Mozgalom március 15-ére szervezett tüntetését a Pedagógusok Szakszervezete - így döntött az érdekvédelmi szervezet XXVI. Kongresszusa, amelyet 2016. március 6-án tartottak Budapesten.

                                          

A kongresszus kérte a PSZ tagjait, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a megmozduláson.
A kongresszus egyhangúan (ellenszavazat és tartózkodás nélkül) úgy döntött, hogy a PSZ - a Pedagógusok Sztrájkbizottságának tagjaként - elsősorban megállapodásra törekszik a kormánnyal folytatott tárgyalásokon és csak a legvégső esetben használja a sztrájkot eszközként.
Személyi kérdésekről is döntött a XXVI. Kongresszus: a Ptk. előírásainak megfelelően a meglévő mellé alelnököt választott Gosztonyi Gábor személyében. A 46 éves tanár 2016. március 16-án foglalja el hivatalát.
Szintén a Ptk. új előírásainak megfelelően március 16-tól öttagú Felügyelő Bizottság veszi át az eddigi Számvizsgáló Bizottság helyét.
A Felügyelő Bizottság tagja lett: Holdampf Sándorné, Horváth István, Slezák Ferencné, Szatmári Zoltánné és Takács Pál György.

Változott a PSZ Ügyvivő Testületének összetétele is: dr. Jáki Katalin és Tarnay Attila lemondott tisztségéről. Helyettük Tömöriné Tóth Anna és Kókán István került a testületbe.

Tekintse meg képgalériánkat!