Hírek

A Pedagógusok Szakszervezetének FELHÍVÁSA a cselekvő összefogásra

A Pedagógusok Szakszervezetének FELHÍVÁSA a cselekvő összefogásra

A Pedagógusok Szakszervezetének FELHÍVÁSA a cselekvő összefogásra:

                                                      

A 2016. február 13-i események igazolták, hogy az oktatás sokaknak fontos. Ez a nap igazolta azt is, hogy az oktatásban dolgozók képesek fellépni érdekeikért, az ország érdekeiért: a szabad oktatásért, az oktatáshoz való szabad hozzáférés jogáért. Ez a nap igazolta azt is, együtt, összefogva a pedagógusok, az orvosok, az ápolók, a könyvtárosok, a szociális munkások, a vasutasok, a postások, a dajkák, a bölcsődei gondozók, mindazok, akik itthon szeretnének boldogulni, tenni a szegénység, a gyermekéhezés, a hajléktalanság, a létbizonytalanság ellen, meg tudják mutatni a hatalomnak, nem mehet így tovább, irányváltásra van szükség!

 

      Ez volt az igazi társadalmi kerekasztal!

 

      Most a Kormányon a sor! Meg kellett hallania a tüntetők üzenetét! Rajta múlik, képes-e, akar-e, tud-e cselekedni! Képes-e, akar-e, tud-e változtatni! Képes-e, akar-e, tud-e az ország érdekében tenni!

 

      A Pedagógusok Szakszervezete kijelenti, nem enged a „huszonötből”. A Pedagógusok Szakszervezete – a Pedagógusok Sztrájkbizottságának tagjaként – tárgyal a Kormány képviselőivel. Tárgyal, de egyenrangú partnerként, és következetesen kitart követelései mellett! Tárgyal, de azokról a kérdésekről, amelyeket szükségesnek, fontosnak tart.

 

     A Pedagógusok Szakszervezete soraiba hívja a köznevelés intézményeiben dolgozókat! Vár mindenkit, akinek feladata van az ország jövőjét, zálogát jelentő ifjúság felkészítésében! Ha a szakszervezet erős, akkor tagjai biztonságban vannak!

 

     A Pedagógusok Szakszervezete összefogásra szólít. Kezét nyújtja minden szakszervezetnek, minden civil szervezetnek, minden közösségnek, szülőnek és nagyszülőnek, tanulónak és tanulni vágyónak, akik fenn akarják tartani a Kossuth téri tűntetésen magasra emelt zászlókat. A magasba tartott zászlók figyelmeztetik a hatalom képviselőit, nem egyszeri felbuzdulás tartotta az esőben a téren megjelent tízezreket.

 

     A magasra tartott zászlók emlékeztessék a mindenkori hatalmat a tüntetés lényegére: „...azért a víz az úr!”

 

    A Pedagógusok Szakszervezete köszönetet mond mindenkinek, aki hozzájárult a tüntetés sikeréhez, aki kitartott az esőben. Akik hozzájárultak az összefogás erejének megmutatásához. Akik kibontották és felemelték a zászlókat!

 

Budapest, 2016. február 15.

Pedagógusok Szakszervezete

Országos Vezetősége