Hírek

Nyugdíjasok karácsonya Székesfehérváron

Nyugdíjasok karácsonya Székesfehérváron

Karácsonyi ünnepséget tartott a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete a Bory Jenő Általános Iskolában. A kedd délutáni ünnepségen apró meglepetésekkel, a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvoda nagycsoportosainak, valamint a Bory Jenő Általános iskola 3. A osztályos növendékeinek színvonalas, karácsonyi műsorával köszöntötték a szépkorú pedagógusokat.

A Pedagógus Szakszervezet Fejér Megyei Szervezetének karácsonyi összejövetele már több évtizedes, szép hagyomány Székesfehérváron. Minden év decemberében szórakoztató karácsonyi programmal kedveskednek a város szépkorú pedagógusainak, akik évtizedek óta szolgálják kimagaslóan és áldozatosan a gyermekek minőségi oktatását, nevelését. Jámbor Ferencné, a Pedagógus Szakszervezet Fejér Megyei Szervezetének elnöke elmondta: immáron több mint tizenöt éve minden esztendőben megrendezik a nyugdíjas pedagógusok részére a hagyományos karácsonyi ünnepséget. Mint mondta, a taglétszám alapján Fejér megyében százötven nyugdíjas pedagógus található, akiknek a Pedagógus Szakszervezet Fejér Megyei Szervezete minden alkalommal igyekszik tartalmas programokat szervezni, hogy aktívan tölthessék el mindennapjaikat.

A Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának karácsonyi ünnepségén Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere is részt vett. Az esemény kapcsán kiemelte: az ilyen és ehhez hasonló programok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek lelkiekben fel tudjanak készülni Karácsony ünnepére. Mint mondta, nagyon örömteli, hogy a pedagógusok mindmáig életben tartják a Luca-napi szokásokat a gyermekek körében, akik színvonalas műsorral örvendeztették meg a nyugdíjas pedagógusokat.

A kedd délutáni eseményen a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájának nagycsoportosai, illetve a Bory Jenő Általános iskola 3. A osztályos diákjai kedveskedtek karácsonyi műsorukkal a pedagógusoknak, melyben a Luca-napi szokásokat mutatták be a közönségnek.