Hírek

Emlékdiplomát adtak át Székesfehérváron nyugdíjas pedagógusoknak

Emlékdiploma-átadó ünnepségen köszöntöttek 52 nyugdíjas pedagógust Székesfehérváron, a Városházán: arany, gyémánt, vas és rubin okleveleket adtak át a tanári munka és az életpálya megbecsüléseként 2015. november 24-én.  Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ez a pedagógusnemzedék példamutató felelősséget vállalt, nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelte tanítványait - erről a szekesfehervar.hu honlap számolt be.
 
További információk
Emlékdiplomát adtak át Székesfehérváron nyugdíjas pedagógusoknak
Emlékdiploma-átadó ünnepségen köszöntöttek 52 nyugdíjas pedagógust Székesfehérváron, a Városházán: arany, gyémánt, vas és rubin okleveleket adtak át a tanári munka és az életpálya megbecsüléseként 2015. november 24-én.  Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ez a pedagógusnemzedék példamutató felelősséget vállalt, nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelte tanítványait - erről a szekesfehervar.hu honlap számolt be.
Emlékdiploma átadó ünnepségen köszöntöttek 52 nyugdíjas pedagógust a Városházán: arany, gyémánt, vas és rubin okleveleket adtak át a tanári munka és az életpálya megbecsüléseként. Jámbor Ferencné, a Pedagógus Szakszervezet Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ez a pedagógusnemzedék példamutató felelősséget vállalt, nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelte tanítványait.
A Városháza Dísztermében emlékdiploma átadó ünnepségen köszöntötték az 50, 60, 65 és 70 éve pedagógusként végzett tanárokat, tanítókat és óvónőket. Az arany, gyémánt, vas és rubin oklevelek átadásán jelen voltak az Önkormányzat, a Pedagógus Szakszervezet, a KLIK Székesfehérvári Tankerületének és a város oktatási intézményeinek képviselői. A rendezvényen elsőként Jámbor Ferencné, a Pedagógus Szakszervezet Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte a 52 nyugdíjas, jubiláló pedagógus. "Ez a pedagógusnemzedék példamutató felelősséget vállalt, nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat." - emelte ki beszédében Jámbor Ferencné, aki hangsúlyozta, hogy valódi elismerést csak az jelenthet egy pedagógus számára, ha elégedettnek és sikeresnek látja egykori  tanítványait. "Mindenfajta nevelés önnevelés, és mi, mint tanítók, nevelők csak a saját magát nevelő gyermek környezetét alkotjuk. A legkedvezőbb környezetet kell megteremtenünk, hogy a gyermek úgy nevelje általunk önmagát ahogy belső sorsát követve nevelődnie kell." - tette hozzá.
Székesfehérvár polgármestere a város egésze nevében mondott köszönetet az ünnepelteknek Szentgyörgyi Albert gondolatait idézve, aki szerint "az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog." dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, megtiszteltetés egy város közössége nevében köszönetet mondani azoknak, akik hosszú évtizedeken keresztül az akkori fiatalokat segítették ahhoz, hogy később építhessék közös otthonunkat, Székesfehérvárt. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy a jelenlévők munkája, áldozatvállalása nélkül Székesfehérvár ma nem lenne az a város amit ismerünk és szeretünk: „Azokat ünnepeljük, akiknek szeretnénk megköszönni, hogy vállalták a felelősséget, vállalták a hivatást, az ezzel járó nehézségeket és örömet: Embereket neveltek. A Díszterem falain a történelem eseményeit láthatjuk. A történelem egyes időszakainak mindig megvoltak a maguk tanárai, tanítói, diákjai, fiataljai. Belőlük lettek azok a felnőttek, akik ezt a több mint ezeréves várost építették. Ezért lehetünk mi itt a 21. század elején.” Ünnepi beszédében a polgármester személyes történetet mesélt el jelenlévő egykori matematika tanáráról, akire úgy emlékszik vissza, mint egy, a személyiségére hatással bíró nevelőjére – bár ha a tantárgya nem volt annyira vonzó számára. Az emlékdiplomák átadó ünnepségén a Teleki Blanka Gimnázium köszöntötte műsorral a pedagógusokat: a diákok Auth Ágnes és dr. Árgyelán Dánielné összeállításában Balassi egyik megzenésített versével, fuvolajátékkal, szavalattal és Jubilate Deo dallamaival hajtottak fejet a díjazottak előtt. Az emlékdiplomákat dr. Cser-Palkovics András, a Szakszervezet elismerését Jámbor Ferencné adta át.

Az emlékoklevelek átadását követően dr. Lőrincz Ildikó, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékán helyettese, majd Szendreiné Borszéki Mária, a Pedagógus Szakszervezet Fejér Megyei Nyugdíjas Tagozatának elnöke üdvözölte a díjazott óvónőket, tanítónőket, tanítókat, tanárnőket és tanárokat.
Az ünnepség állófogadással zárult, Brájer Éva alpolgármester pohárköszöntőjében az élet meghatározó pillanatairól és a megbecsülésről beszélt: „Gyerekfejjel, fiatalon, diákként nem fogjuk fel, mit is jelent az életben egy-egy inspiráció, egy-egy feddés, egy-egy mondat. Később a gyereknevelés, az idős, beteg szülők ápolása vagy a munkahelyi felelősség juttatja eszünkbe ezeket a múltbéli pillanatokat. A megbecsülés lényege, hogy tudjunk megállni az életünkben, és ne felejtsük el, honnan jöttünk, kinek és mit köszönhetünk.”
 
Aranyoklevélben részesült:
Ábrahám Istvánné–Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon
Danner-StipkovitsGerhardné–Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda
Déri Tamásné – Petőfi Sándor Általános Iskola
Hartyáni Mária – Széna Téri Általános Iskola
Kóbor István – Teleki Blanka Gimnázium
Molnár György – Vasvári Pál Általános Iskola
Molnár Györgyné – Vasvári Pál Általános Iskola
Molnár Lajosné – Zentai Úti Általános Iskola
Nagy Mihályné – Olajfa Református Óvoda
Németh Lászlóné – Ciszterci Szent István Gimnázium
Dr. Németh Ottóné – Árpád Szakképző Iskola és Kollégium
Stermeczky Istvánné – Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Szabó Miklós Nándorné – Tulipános Óvoda
Szecső Tiborné – Árpád Szakképző Iskola és Kollégium
Tóth Árpádné – Bory Jenő Általános Iskola

Gyémánt oklevelet kapott:
Aliquander Rudolfné – Felsővárosi Általános Iskola
Dr. Angeli Gézáné – Vasvári Pál Gimnázium
Bánhegyi Antal – Gyermek és Ifjúságvédelmi Intézet
Borbély Károlyné – Kossuth Lajos Általános Iskola
Burján Józsefné – Vízivárosi Óvoda
Erdei Józsefné – Kodály Zoltán Általános Iskola
Fáncsik Zoltánné – Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Horváth Borbála – vidékről ment nyugdíjba, utána a Tolnai Általános Iskolában tanított 8 évet
Horváth Györgyné – Rákóczi Utcai Óvoda
Horváth Lajosné – Petőfi Sándor Általános Iskola
Józsa Gáborné – Táncsics Mihály Általános Iskola
Kaszás Mihályné – Mancz János Óvoda
Dr. Kiss Istvánné – Tóvárosi Általános Iskola
Körmendi Józsefné – Táncsics Mihály Általános Iskola
Lánczos László – Béke Téri Általános Iskola
Majoros Jenőné – Széna Téri Általános Iskola
Molnár György – Vasvári Pál Általános Iskola
Montskó Péter Imréné – Videoton Óvoda
Nagy Imréné – Vasvári Pál Általános Iskola
Nagy Istvánné – Kossuth Lajos Általános Iskola
Németh Ferencné – Fiskális Óvoda
Pauer Jánosné – Mancz János Óvoda
Romsits Lajosné – István Király Általános Iskola
Spránitz Edit – Vasvári Pál Általános Iskola
Stolmár Nándorné – Kossuth Lajos Általános Iskola
Szabó József Péter – Teleki Blanka Gimnázium
Szabó Sándorné – Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda
Szabóné Miklós Eszter – Iszkaszentgyörgy
Szakál Antal – Radnóti Miklós Kollégium
Szakál Antalné – Hétvezér Általános Iskola
Szendrei Józsefné – Napsugár Óvoda
Szilasi Ferencné – Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Tóth Györgyné – Munkácsy Mihály Általános Iskola
Ujházi Tivadarné – Sárszentágota
Valastyán Józsefné – Felsővárosi Általános Iskola

Vas oklevélben részesült:
Főldváry József – vidék
Párniczky Józsefné – Fejér Megyei Levéltár

Rubin oklevelet kapott:
Mohos Lászlóné – Táncsics Mihály Általános Iskola
 
Tekintse meg a képgalériát!