Hírek

A PSZ elnöke az ATV Híradó, a TV2 Tények, valamint a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában

December 17-én az ATV Híradó, a TV2 Tények, valamint a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának vendége volt Galló Istvánné. A PSZ elnökét a tankönyvpiac államosításáról kérdezték. A Népszava online a PSZ által meghirdetett, a pedagógus kar elleni bojkottról írt. Letölthetõ hanganyag, linkek a videotárhoz!

A PSZ elnöke az ATV Híradó, a TV2 Tények, valamint a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában

Az Országgyűlés december 17-én elfogadta a tankönyvpiac államosításáról szóló törvényt. A jogszabálynak még kormányoldalon sem volt egyöntetű támogatottsága, a parlament oktatási bizottságának elnöke, Pokorni Zoltán is a törvény ellen szavazott.

Több médium foglalkozott a döntéssel, többek között a TV2 Tények című műsora és az ATV Híradója (1:47-tõl) is megkérdezte a témáról a PSZ elnökét. Galló Istvánné elmondta, hogy a jogszabály sérti a tanszabadságot.

Szintén errõl a témáról kérdezte a PSZ elnökét a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Bolgár György. A  beszélgetés hanganyaga letölthetõ csatolt fájlként.

A Népszava online Bojkottálják a pedagóguskart a szakszervezetek címmel jelentetett meg cikket, melyben idézik a PSZ XXII. kongresszusa által elfogadott állásfoglalást. Ide kattintva olvasható a cikk.

Kapcsolódó dokumentumok: