Hírek

Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek, technikai dolgozóknak

Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek és technikai dolgozóknak a Pedagógusok Sztrájkbizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága megállapodása alapján.

Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek, technikai dolgozóknak
Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek és technikai dolgozóknak a Pedagógusok Sztrájkbizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága megállapodása alapján. Az államtitkárság 2015. szeptember 17-én kiadott közleményében felidézte a június 5-én létrejött megállapodást, melynek értelmében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ  szeptember 10-én valamennyi tankerületnek biztosította a nevelő-oktató munkát segítő és technikai dolgozók részére a szeptember 15-ig kifizetendő juttatás fedezetét. A megállapodás szerint az Emmi vállalta, hogy a Klik alkalmazásában álló nevelő-oktató munkát segítő és technikai munkatársak 50 ezer forint béren kívüli juttatást kapnak. Az összeget két egyenlő részletben utalják, az elsőt szeptember 15-én, a másodikat november 30-án. A tankerületek jelzése alapján szeptember 14-ig 14 567 dolgozónak 556 millió 7823 forintot fizettek ki - az államtitkárság közleménye a kormány honlapján is olvasható.
 
A Pedagógusok Sztrájkbizottsága (melynek tagja a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, valamint az Oktatási Vezetők Szakszervezete) megállapodott abban is, hogy a 2015. július 1-től az NGM-hez került szakképzési intézményekben az oktatást-nevelést segítő alkalmazottak is  - a fenntartó váltástól függetlenül - részesülnek a béren felüli juttatásban. A szakképzési centrumokban a kifizetés folyamatban van.