Hírek

Tanévnyitás Zala megyében

 A pedagógusok társadalmi megbecsüléséről adott közre állásfoglalást a Pedagógusok Szakszervezete - ezt is ismertette a Zala megyei szervezet tanévnyitó értekezletén Galló Istvánné, a PSZ elnöke 2015. szeptember 30-án, Zalaegerszegen (az állásfoglalás teljes szövege a honlapon olvasható).

(Fotó: Seres Péter)

Tanévnyitás Zala megyében
 A pedagógusok társadalmi megbecsüléséről adott közre állásfoglalást a Pedagógusok Szakszervezete - ezt is ismertette a Zala megyei szervezet tanévnyitó értekezletén Galló Istvánné, a PSZ elnöke 2015. szeptember 30-án, Zalaegerszegen (az állásfoglalás teljes szövege a honlapon olvasható). Beszámolt arról is, hogy a nagy felháborodást kiváltó etikai kódexről, a belső ellenőrzési csoportokról, a szakfelügyeleti rendszerről a PSZ egyeztetést kezdeményezett az EMMI köznevelési államtitkárságával. A megbeszélés október 1-jén lesz.
Az elnök beszélt a szakképzés átalakításáról, a 9 évfolyamos általános iskola kormányzati tervéről, a Klik alulfinanszírozottságáról, továbbá arról, hogy a különféle intézkedések nyomán veszélybe kerülhetnek pedagógus álláshelyek is.
(Fotó: Seres Péter)
 
A fórumon megjelent pedagógusokat is főként az etikai kódex tervezete, a munkaidő-nyilvántartás foglalkoztatta, illetve az, hogy nem ismerik el, így nem is fizetik ki a túlórát. Nézze meg képgalériánkat!
 

Kapcsolódó galéria:

Tanévnyitó Zala megyében

 
A  zalai sajtó is beszámolt az eseményről: