Hírek

Miről tárgyalt a PSZ Országos Vezetősége?

Ülést tartott a PSZ Országos Vezetősége október 26-án. Az ülésen döntés született arról, hogy a Pedagógusok Szakszervezete 2015. december 5-ére összehívja a PSZ XXV. Kongresszusát.

Miről tárgyalt a PSZ  Országos Vezetősége?

Ülést tartott a PSZ Országos Vezetősége október 26-án. Az ülésen döntés született arról, hogy a Pedagógusok Szakszervezete 2015. december 5-ére összehívja a PSZ XXV. Kongresszusát.

Galló Istvánné az OV tagjainak beszámolt arról a 2015. október 20-án Balog Zoltán miniszternek küldött levélről, melyben a Pedagógus Sztrájkbizottság sürgős összehívását kezdeményezi. Erre az érdekvédelmi szervezetnek az országjárás tapasztalatai, az egyeztetés nélkül létrehozandó oktatási központok felállítása, a Klik továbbra is késedelmes túlóra és egyéb munkadíj kifizetése, a Pedagógus  Etikai Kódexszel, az intézményekben való belső ellenőrzéssel kapcsolatos, a pedagógusok körében tapasztalt vélemények adták az apropót.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke és alelnöke, továbbá szakértői szeptemberben és októberben a megyei szervezeteknél tartottak tanévnyitó értekezleteket. A megyei és járási értekezletek tapasztalatait, a szakszervezet teendőit Galló Istvánné, a PSZ elnöke úgy összegezte, hogy a tanárok társadalmi megbecsüléséről elhangzó kormányzati nyilatkozatokkal szemben a pedagógusok újabb és újabb ellenőrzésének az az üzenete, hogy minőségi oktatás akkor lesz, ha a tanárokat folyamatosan kontroll alatt tartják. Az országjárás során a kollégák az egyre romló munkafeltételekről, az intézmények nevelő-oktató munkájához szükséges tárgyi feltételek hiányáról, a pedagógusok túlterheltségéről beszéltek. Csökkenteni kell a pedagógusok munkaterheit, fáradt és agyonhajszolt tanárokkal, kizsigerelt gyerekekkel nincs minőségi oktatás!

Az OV tagjai megállapodtak abban is, hogy a Magyar Közoktatás Napja alkalmából a PSZ fórumot szervez. A november 21-én megrendezendő fórum témája: Hogy érzed magad? Milyen ma a pedagógusok és a gyerekek helyzete és a közérzete a köznevelési rendszer átalakítása után?  Szó esett továbbá a PSZ-MKB Biztosító együttműködésének kedvező tapasztalatairól is. Nézze meg képgalériánkat!

Kapcsolódó galéria:

20151026_psz_ov