Hírek

A gyermekvédelem speciális helyzetéről szerveznek országos értekezletet

Ismét országos értekezletet szervez jövőre a PSZ gyermekvédelmi tagozata. Az intéző bizottság 2015. november 12-én, a PSZ budapesti székházában megtartott tanácskozásán arról döntött, hogy a jövő év februárjában meghívnák az EMMI előadóit.

Tekintse meg a képgalériát!

A gyermekvédelem speciális helyzetéről szerveznek országos értekezletet

Ismét országos értekezletet szervez jövőre a PSZ gyermekvédelmi tagozata. Az intéző bizottság 2015. november 12-én, a PSZ budapesti székházában megtartott tanácskozásán arról döntött, hogy a jövő év februárjában meghívnák az EMMI előadóit. Az ágazatban foglalkoztatott pedagógusok leginkább arra kíváncsiak, hogy milyen speciális szabályok vonatkoznak rájuk, hiszen egy gyermekintézményben dolgozó pedagógus vagy más szakember minősítését, portfólió-készítését, ellenőrzését nem lehet összehasonlítani azokéval, akik egy állami fenntartású általános vagy középiskolában tanítanak. Arra is választ vár a tagozat, hogy hol van ebben a rendszerben a gyermek, akit „védünk”, hol van az emberség - mondta a tagozat vezetője, Takács Pál. Ehelyett a szakterületükön nagy a fluktuáció, a stresszes munkakörülményeket, az állami ellenőrzést, az anyagi és erkölcsi megbecsülés hiányát csak kevesen tudják elviselni.

Dr. Dudás Lilian vezető jogtanácsos tájékoztatást adott a PSZ őszi országjárásának tapasztalatairól. A szakszervezetet elnöke, alelnöke, a munkaügyi szakemberek szinte minden megyébe ellátogattak már. Mindenhol általános elégedetlenséget tapasztaltak, azt, hogy a kizsigerelt pedagógusok nem tudnak és akarnak több terhet elviselni. Ezért is indított akciót a PSZ: fel kívánja mérni a tagok akciókészségét, azt, hogy mire lennének hajlandók, kifejezve elégedetlenségüket a kormányzat lépéseivel szemben.

Tekintse meg a képgalériát!