Hírek

Eurodemonstráció Budapesten - 2011. április 9.

EURÓPAI DEMONSTRÁCIÓ A MEGSZORÍTÁSOK ELLEN! VÁRUNK MINDENKIT ÁPRILIS 9-ÉN A HÕSÖK TERÉRE ÉS AZ OKTOGONHOZ! 

Eurodemonstráció Budapesten - 2011. április 9.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) - együttműködve a magyar szakszervezeti konföderációkkal (ASZSZ, ÉSZT, LIGA, MOSZ, MSZOSZ, SZEF) - 2011. április 9-re európai demonstrációt hirdetett Budapestre.

Az Eurodemonstráció egybeesik majd a magyar EU-elnökséggel, illetve a gazdasági- és pénzügyminiszterek (ECOFIN) és az Európai Központi Bank soron következõ ülésével, amely a pénzügyi válság megvitatására 2011. április 8-9.-én kerül megrendezésre Gödöllõn.

A demonstráció jelmondata: "A Szociális Európáért, a munkahelyekért és a jólétért, méltányos adó-és jogszabályokért."

Ez a mozgósítás a folytatása annak a kampánynak, amelyet a megszorítások és elvonások ellen indítottunk, amelyeket ma a legtöbb országban alkalmaznak. Ugyanakkor emlékeztet az ETUC által javasolt alternatív politikákra, amelyek a növekedést, több és jobb munkahely megteremtését szolgálnák.

Várunk mindenkit, hogy közösen mondjunk nemet a megszorításokra!

A demonstráció elõtt az európai és hazai szakszervezeti vezetõk a sajtó képviselõivel találkoznak, és ismertetik a tűntetés céljait.

A rendezvény a Hõsök terénél kezdõdik, itt gyülekeznek az egyes szakszervezetek képviselõi, majd 13.30-kor indul a menet az Andrássy úton. 15 órakor érkezik a menet az Oktogonhoz, itt állítják fel a rendezvény színpadát. A rendezvény koncerttel indul, ezt követik az ETUC fõtitkárának, a magyar konföderáció-elnökök és néhány külföldi konföderáció vezetõinek rövid beszédei. A hátrébb állók a hangosításon és LED falas kivetítõkön keresztül kísérhetik figyelemmel a színpad eseményeit.

A rendezvényt a Mystery Gang zenekar koncertje zárja.

A rendezvény vége: 16 óra.

 

 

John Monks ETUC fõtitkár demonstrációra hívó levele:

Kedves Kollégák,

Az ETUC Végrehajtó Bizottságának brüsszeli ülésén február 8-án úgy határoztak, hogy az Európai Akció Napok programsorozat részeként egy nagy európai rendezvény kerül megrendezésre Budapesten, együttműködve a magyar szakszervezetekkel (ASZSZ, ÉSZT, LIGA, MOSZ, MSZOSZ, SZEF).

Az Euro-demonstráció egybeesik majd a magyar EU-elnökséggel, illetve a gazdasági- és pénzügyminiszterek (ECOFIN) és az Európai Központi Bank soron következõ ülésével, amely a pénzügyi válság megvitatására 2011. április 8-9.-én kerül megrendezésre Gödöllõn (Budapest).

A következõkért protestálunk Budapesten: "A Szociális Európáért, a munkahelyekért és a jólétért, méltányos adó-és jogszabályokért."

Ez a mozgósítás a folytatása annak a kampánynak, amelyet a megszorítások és elvonások ellen indítottunk, amelyeket ma a legtöbb országban alkalmaznak. Ugyanakkor emlékeztet az ETUC által javasolt alternatív politikákra, amelyek a növekedést, több és jobb munkahely megteremtését szolgálnák.

Az ETUC ezért felhívja a tagszervezeteit, hogy mozgósítsanak ezen idõpontokban vagy azok környékén, hogy a lehetõ legnagyobb hatást érje el az Euro-demonstráció Budapesten.

Csatlakozzon hozzánk Budapesten! A további részletek kiírása hamarosan megtörténik, de ígérjük, hogy támogatjuk ezt az európai akciónapot azzal, hogy egy erõs delegációt és üzenetet küldünk a pénzügyminiszterek és a központi bankok elnökeinek találkozójára, Budapestre április 9-én.

Az már most tudható, hogy az akció várhatóan 13:30-kor kezdõdik és kb. 16:00-kor ér véget.

Szívélyes üdvözlettel:

John Monks

ETUC fõtitkár