Hírek

A SZEF csatlakozik a "Szakszervezetek akcióegységéhez"

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közleménye.

A SZEF csatlakozik a "Szakszervezetek akcióegységéhez"

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivõ Testülete a 2011. június 12-ei ülésén - a 2010 tavaszán lezajlott választások nyomán létrejött kormányzat és parlament működésének és jogalkotásának most már több mint egy éves és számunka elfogadhatatlan gyakorlatából kiindulva - úgy döntött, hogy részt vesz a június 30-án elindított „Szakszervezeti Akcióegységben".

A SZEF ÜT fontosnak tartja, hogy Magyarországon a munkavállalók, a nyugdíjasok, az egész társadalom gazdasági és szociális érdekei érvényesüljenek a döntéshozatalban, hogy az ezt biztosító szociális párbeszéd európai uniós értékekkel, elvárásokkal összhangban levõ szerkezete és működése helyreálljon, megvalósuljon. A SZEF és tagszakszervezetei eddig is folyamatosan tiltakoztak a jogalkotás egyoldalú gyakorlata, a szerzett jogok elfogadhatatlan elvétele, a visszamenõleges hatályú törvénykezés, a szociális párbeszéd nélküli döntéshozatal ellen.

A SZEF és tagszakszervezetei elkötelezettek a demokratikus jogállam mellett, amely alapértékének tekinti a szolidaritást és a társadalmi együttműködést. Az akcióegységhez való csatlakozással és a törvényes szakszervezeti tiltakozás eszközeinek igénybevételével ezt kívánja kifejezni.

Budapest, 2011. július 13.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Ügyvivõ Testülete