Hírek

A KLIK közleménye a cafetériáról

Azok a pedagógusok, akik az állami fenntartásba vételt megelõzõen béren kívüli juttatásban részesültek, megkapják annak idõarányos részét.

A KLIK közleménye a cafetériáról

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) kifizeti a pedagógusoknak az állami fenntartásba vételt megelõzõen megállapított béren kívüli juttatások idõarányos részét. 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egy összegben utalja a 2013. január 1. és 2013. augusztus 31. közötti idõszakra a központ alkalmazásában közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott pedagógusok, pedagógiai munkát segítõ személyek, valamint technikai alkalmazottak béren kívüli juttatását. 

A juttatásra azok a teljes vagy részmunkaidõben foglalkoztatott személyek jogosultak, akik 2012. december 31. napján közalkalmazotti jogviszonyban álltak valamely, 2013. január 1-tõl a központ fenntartásába került köznevelési intézménnyel, és 2012-ben kollektív szerzõdés vagy egyedi munkáltatói döntés alapján béren kívüli juttatásban részesültek.

A pedagógusok béren kívüli juttatásának megállapításánál a KLIK kiemelten figyelt arra – a kormány célkitűzéseivel összhangban –, hogy a fenntartóváltás senkinek ne eredményezzen jövedelemcsökkenést, így az érintettek a tavalyival megegyezõ, idõarányos juttatást kapnak 2013 júniusában.

Budapest, 2013. május 25