Hírek

ERZSÉBET TÁBOR - GYERMEKÜDÜLTETÉS

Az Erzsébet-program keretében több tízezer gyermek számára nyílik meg 2012 nyarától a kedvezményes táborozás lehetõsége. Úgy gondoljuk, hogy az Erzsébet-táborral családok tízezreinek segítünk, hiszen a táborok ideje alatt - míg a szülõk dolgoznak - vigyázunk a gyermekekre, és ellátást biztosítunk számukra.  A táborokban olyan alapértékeket határoztunk meg közösen, mint például a környezettudatosság, a kultúra, hagyományok õrzése, ápolása és az egészségmegõrzés.

ERZSÉBET TÁBOR - GYERMEKÜDÜLTETÉS

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 1 milliárd forint értékben hirdette meg az Erzsébet-tábor pályázati kiírásait. Április elején családsegítõ és/vagy gyermekjóléti szolgáltatásban, valamint átmeneti gondozásban részesülõ, gyermekvédelmi szakellátásban, nevelõszülõi hálózatban ellátott gyermekek illetve iskolai csoportok számára nyílt meg a jelentkezés lehetõsége 1-tõl 8. osztályos korosztályig. Április 16-tól pályázhatnak a gyermekek az úgynevezett tematikus kiírásra. Ennek keretében 12 különbözõ sport, művészeti, történelmi tábort hirdettünk 18 éves korig (az alsó korhatár pályázatonként változó):

-          Alkotóművészeti tábor Borza Teréz porcelánművész vezetésével

-          Birkózó tábor Komáromi Tibor világbajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó vezetésével

-          Cselgáncs tábor Hadfi Dániel Európa-bajnok és Kovács Antal olimpiai bajnok vezetésével

-          Elõadó-művészeti tábor – klasszikus és népzene Horváth Ádám operaénekes vezetésével

-          Honismereti tábor Pál Ferenc, egyházmegyei levéltárvezetõ vezetésével

-          Küzdõsport (boksz) tábor Kovács KOKO István olimpiai-, világ- és Európa-bajnok és Erdei Zsolt MADÁR profi világbajnok vezetésével

-          Labdarúgó sporttábor Vincze Ottó többszörös magyar válogatott labdarúgó bajnok vezetésével

-          Népművészeti tábor Parais István koreográfus vezetésével

-          Tehetségkutató sporttábor Balogh Gábor többszörös világbajnok olimpikon vezetésével

-          Vitorlástábor

-          Vízilabda tábor Székely Bulcsú olimpiai bajnok vezetésével

-          Vízimentõ tábor a Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálatának vezetésével.

Az Erzsébet-tábornak köszönhetõen több tízezer gyermek táboroztatására nyílik lehetõség a Balatonon és más táborhelyeken (például: Fadd-Dombori, Balatonberény, Fonyódliget, Zánka). A pályázat kiírása, adatlapja és az igénybe vehetõ táborhelyek listája megtalálható a www.erzsebetprogram.hu internetes oldalon. Jelentkezni csoportosan május 15-ig, a tematikus táborok esetében pedig május 20-ig lehet. A pályázatok elbírálása automatikus, azaz aki megfelel a feltételeknek, az sikeres pályázóvá válik.

 Az Erzsébet-program táborozási szolgáltatást és teljes körű ellátást biztosít az Erzsébet-tábor turnusának idõtartamára. A turnusok idõtartama általában 6 nap, azaz 5 éjszaka (hétfõ reggeli érkezéssel és szombati, reggeli utáni távozással), de ettõl eltérõen lesznek rövidebb-hosszabb táborozási lehetõségek is. Az Erzsébet-tábor június 18-án indul és augusztus 25-én zárul.

 Az Erzsébet-program Tanácsadó Testület tagjai köztiszteletben álló, a saját területükön kimagasló eredményt elért emberek. Arra kaptak felkérést, hogy tanácsadó testületként segítsék az Erzsébet-programot, és fogalmazzanak meg javaslatokat annak továbbfejlesztésére.

Tagjai: Sunyovszky Szilvia – elnök (színművész), Borza Teréz (porcelánművész), Dr. Csókay András (idegsebész), Horváth Ádám (operaénekes), Kovács István (ökölvívó), Lovas Pál (belsõépítész), Dr. Németh Anna Mária (gasztroenterológus), Dr. Zacher Gábor (toxikológus)

 Az Erzsébet-utalvány forgalmazásából várható eredmény kizárólag közfeladat ellátására fordítható. Ez a közjó az Erzsébet-program, amely a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere. Az Erzsébet-utalvány választása felelõsségteljes döntés, hiszen aki adja vagy használja az Erzsébet-utalványt, az az Erzsébet-programon keresztül segíti mindazokat, akik rövidebb-hosszabb ideig kiemelt figyelemre szorulnak. Az Erzsébet-programon keresztül

eddig több, mint 100 ezer honfitársuknak segítettek azok, akik az Erzsébet-utalványt választották. Az Erzsébet-program, azaz a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és annak egyszemélyes tulajdonában álló Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. meglévõ erõforrásait felhasználva valósul meg, a magyar költségvetést terhelõ új források bevonása nélkül. Az Erzsébet-program egy újszerű európai válasz arra, hogy a társadalmi szolidaritást nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is képviselni kell.

Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány