Hírek

Balog Zoltán elnézést kért a pedagógusoktól

A miniszter korábban úgy fogalmazott: „Rohanok vissza Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus szakszervezetek képviselõivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani.” A szakszervezetek felháborodtak. A PSZ elnöke nyilatkozott a sajtónak. Linkek!

Balog Zoltán elnézést kért a pedagógusoktól

Balog Zoltán kedden a gödöllõi Szent István Egyetem szoboravató ünnepségén mondott beszédet. A hallgatóságnak az átszervezés alatt álló felsõoktatásról és arról is beszélt, hogy az egyéni érdeket alá kell rendelni a közösségi akaratnak, ha úgy tetszik, az államérdeknek – írta meg a Gödöllõi Hírek.

Az emberi erõforrások minisztere a lap szerint a beszéd végén azt mondta, hogy: „Rohanok vissza Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus szakszervezetek képviselõivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani.”

Nem sokkal azután, hogy a hvg.hu csütörtök délelõtt megírta, hogy a pedagógus-szakszervezetek felháborodtak a miniszter kijelentésén, délután Balog Zoltán az alábbi közleményben kért elnézést: „A pedagógus szakszervezetekkel való tárgyalásokra készülve izgalmamban egy szerencsétlen mondatot mondtam egy rendezvényen, amiért mindenkitõl elnézést kérek. Nem állt szándékomban senkit sem megbántani. Becsülöm és tisztelem a pedagógusokat és elismerem munkájukat – ezen a rosszul sikerült mondat semmit sem változtat, bárki bármit is szeretne elhitetni. Továbbra is bízom benne, hogy a pedagógus társadalom is változatlanul a megegyezésre törekszik, hiszen ez szolgálja minden magyar érdekét.”

A PSZ elnökének reagálását olvashatjuk többek között a Stop.hu-n, a HVG-n, illetve látható az RTL Klub híradójában (4:17-tõl)!