Hírek

Fűtés öt iskolában - Erzsébet-utalvány brikettbõl

Öt, az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben lévõ iskolában idén, az Erzsébet-utalvány brikett segítségével jelentõs mértékben kerül kevesebbe majd a fűtés.

Fűtés öt iskolában - Erzsébet-utalvány brikettbõl

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. évente körülbelül 70 tonnányi Erzsébet-utalványt semmisít meg. Az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében működõ oktatási intézményeknek szóló pályázatot szeptemberben írta ki a forgalmazó.

A szeptemberben meghirdetett Erzsébet-utalvány brikettpályázattal olyan tanintézmények jutottak támogatáshoz, ahol igen magas a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya.

Már a meghirdetés másnapján számos pályázati adatlap érkezett, a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén megyébõl. A fűtõanyagot végül öten nyerték el a beérkezés sorrendjében: a Békés megyei Zsadányi Református Általános Iskola, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található vajdácskai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda, az ózdi Csépányi Általános Iskola, a vilmányi II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pusztadobosi Általános Iskola és Óvoda.

Lesz helye a megspórolt pénznek

Az Erzsébet-utalvány brikettel megspórolt összeget várhatóan tanterem-felújításra és taneszközök beszerzésére fordítjuk – mondta Kovácsné Letanóczki Anna, a Csépányi Általános Iskola vezetõje, amikor az ózdi intézmény október végén elsõként átvette az elnyert támogatás elsõ részletét, az öttonnányi briketthengert. – Tudatosan kerestük, miként tudjuk csökkenteni fűtési költségeinket – tette hozzá az igazgatónõ –, így találtunk rá az Erzsébet-utalvány honlapján a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. kiírására. A Zsadányi Református Iskola is az interneten keresztül értesült a pályázatról. Eszenyiné Fábián Ildikó intézményvezetõ úgy látja, óriási lehetõség volt, hogy jelentkezhettek, és nagyon örülnek a fűtõanyagnak. – Picit nagyobb lesz a mozgásterünk – fogalmazott az igazgatónõ. Terveik szerint a fennmaradó összeget a napi oktatást segítõ taneszközök, könyvek vásárlására vagy kirándulásra fordítják. Álmuk egy zeneterem kialakítása, amelynek megvalósításához így közelebb kerülhettek.