Hírek

A szakszervezeti konföderációk támogatják a pedagógusokat!

A konföderációk közös közleményben álltak a pedagógusok, a Sztrájkbizottság küzdelme mellé. A közlemény aláírói kinyilvánítják szolidaritásukat a közoktatásban érdekelt szakszervezetekkel. Kérik tagjaikat, hogy álljanak a pedagógusok mellé.

A szakszervezeti konföderációk támogatják a pedagógusokat!

SZAKSZERVEZETI KONFÖDERÁCIÓK KÉPVISELÕINEK

KÖZÖS KÖZLEMÉNYE

A MAGYAR PEDAGÓGUSOK TÁMOGATÁSÁRÓL

A szakszervezeti konföderációk: az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma képviselõi egyetértenek a Pedagógusok Sztrájkbizottsága követeléseivel.

A magyar pedagógusoknak a gyermekközpontú köznevelés kialakításáért, a helyi társadalomnak a nevelés és oktatás ügyeibe történõ bevonásáért, az átalakítás elõkészített, ésszerű határidõk mellett történõ lebonyolításáért, az álláshelyek megtartásáért, az átalakítás és az ellátó rendszer teljes körű állami finanszírozásáért. és nem utolsó sorban életkörülményeik javításáért folytatott küzdelme nemcsak jogos, hanem az ország érdekeit is szolgálja.

Nincs nézetkülönbség abban sem, hogy jól működõ gazdaság nélkül a közigazgatás és közszolgáltatások Sem működhetnek jól, mint ahogy a gazdaság jó működése elképzelhetetlen jól működ õ közigazgatás és jól működõ közszolgáltatások nélkül. Ezért a közszféra elõkészítetlen és szakmailag átgondolatlan átalakítása, az oktatáshoz való hozzáférés megnehezítése nem áll érdekében sem a szülõknek, sem gyermekeiknek, és kifejezetten csökkenti az ország fejlõdésének az esélyeit. Éppen ellenkezõleg: nem szorul bizonyításra - más országok már bebizonyították -, hogy az oktatásba történõ befektetés alapozza meg a gazdaság fejlõdését és a társadalmi jólétet.

Teljes az összhang abban is, hogy az ország átalakítása, a fejlõdés útjára történõ ráállítása csak közös gondolkodás, tényleges együttműködés alapján valósulhat meg. A szakszervezetek abban érdekeltek, hogy közreműködésükkel a valóságos problémákra valóságos válaszok szülessenek.

A közlemény aláírói kinyilvánítják szolidaritásukat a közoktatásban érdekelt szakszervezetekkel.

Kérik tagjaikat, hogy álljanak a pedagógusok mellé.

Budapest, 2012. november 7.

Dr. Borsik János elnök

Dr. Kuti László elnök

Gaskó István elnök

 

ASSZ

ÉSZT

LIGA Szakszervezetek

 

Hernádvölgyi Andrea alelnök

Varga László elnök

MSZOSZ

SZEF