Hírek

A PSZ részt vesz az AGÓRA Oktatási Kerekasztal munkájában

Olvasható a hivatalos felhívás szövege!

A PSZ részt vesz az AGÓRA Oktatási Kerekasztal munkájában

Felhívás

az AGÓRA Oktatási Kerekasztal

munkájában való részvételre

A magyar oktatási rendszer választási ciklusokon átívelõ fejlesztési koncepciójának, stratégiájának széleskörű társadalmi dialóguson alapuló megfogalmazása érdekében

az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete,

a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Egyesület,

az Equity Méltányos Közoktatásért Egyesület, 

az ESHA Hungary,

a Hálózat a Tanszabadságért (HAT),

a Kispesti Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,

a Kollégiumi Szövetség,

a Magyar Pedagógiai Társaság,

a Magyar Szakképzési Társaság,

a Magyartanárok Egyesülete,

az Osztályfõnökök Országos Szakmai Egyesülete, 

a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete,

a Pedagógusok Szakszervezete,

a Szülõi Hálózat,

a Tanárképzõk Szövetsége,

a Történelemtanárok Egylete

együttműködésre hívja azokat a szakembereket, oktatáskutatókat, pedagógiai szakértõket, pedagógusokat, tanulókat, szülõket, intézményfenntartókat, oktatáspolitikusokat, társ- és rokontudományok illetve bármely szakterület szakembereit, laikusokat, akik a magyarországi közoktatási rendszer modernizációjáért tenni kívánnak.

Az együttműködés alapvetõ munkaformája egy széles, a szakmai és a laikus nyilvánosság által egyaránt követhetõ, kerekasztal jellegű konzultáció-sorozat, ahol lehetõség nyílik a magyarországi oktatásra vonatkozó álláspontok, vélemények, nézetek kifejtésére, ahol a vélemények ütköztetése, a konszenzuskeresés, a konstruktív kompromisszumok megfogalmazása, a vita a munka természetes része, s ahol az álláspontok, vélemények, nézetek egyeztetése eredményeként egy (vagy akár több), a szükséges pontokon a megoldások eltérõ változatait felvonultató, nagy – és sokoldalú – támogatottságot élvezõ szakmai dokumentum, közoktatásról szóló koncepció készülhet el.

Ezt a munkaformát kiegészíti egy internet alapú kommunikáció, ami lehetõséget biztosít a bekapcsolódásra azon kollégáknak is, akik a földrajzi távolság, idõbeli egyeztetési problémák, vagy egyéb okok miatt a munkában közvetlenül nem tudnak részt venni.

Az Agora Oktatási Kerekasztal munkájában való részvételhez regisztrálni kell. A regisztrálás internetes formában történik, a web cím a felhívást közzétevõ szervezetek többségének honlapján, továbbá a facebookon is megjelenik. A regisztrációval kapcsolatban, de minden más kérdésben is érdeklõdni lehet az agora.2012.03@gmail.com e-mail címen.

 A jelentkezési határidõ 2012. március 23.

A Kerekasztal alakuló ülése – elsõ munkanapja – 2012. március 31.

A Kerekasztal elsõ munkanapjának helyszínére, és a további fontos technikai részletekre vonatkozó információkat késõbb tesszük közzé.

A fenti szervezetek nevében a kerekasztal munkáját szervezõ

Hálózat a Tanszabadságért (HAT)