Hírek

Mi a pedagógusok valódi véleménye az Államtitkárság kérdõívérõl?

KÉRJÜK TÖLTSE KI A KÉRDÕÍVET, HOGY VALÓS KÉPET KAPJUNK ARRÓL, MIT GONDOLNAK A PEDAGÓGUSOK AZ ÁLLAMTITKÁRSÁG KÉDÕÍVÉBEN FELTETT KÉRDÉSÉKRÕL!

Mi a pedagógusok valódi véleménye az Államtitkárság kérdõívérõl?

Az Oktatási Államtitkárság 2011. április 27-én kérdõívet juttatott el az iskolákba - 2011. április 28-i visszaküldési határidõvel -, melyben az oktatás tervezett átalakításával kapcsolatos egyes intézkedésekhez kérte az iskolaigazgatók véleményét. A megoldás ismét része annak a kormányzati koncepciónak, amely minden nagyobb átalakítást érdemi egyeztetés nélkül, az érdekképviseletek kihagyásával kíván megoldani.

Az Oktatási Államtitkárság 3200 iskolaigazgatónak küldte meg a kérdõívet, idõt sem hagyva a kollégákkal való konzultációra, ebben az intézmények falain túlmutató kérdéskörben. Ezért a Pedagógusok Szakszervezete lehetõvé kívánja tenni, hogy a közoktatásban dolgozók közül ne csak az iskolaigazgatók, hanem a közoktatásban érintettek teljes köre véleményt nyilváníthasson. Fontosnak tartja továbbá azt is, hogy bárki, akit érdekel a közoktatás jövõje, szintén megtehesse ezt.

A Pedagógusok Szakszervezete ezért az Oktatási Államtitkárság kérdéseit változatlan formában teszi közzé. Erre kérjük mi is az Önök válaszát. Miután a feltett kérdések önmagukban nem értelmezhetõk, illetve a kormányzati szándékok nem olvashatóak ki belõlük, a Pedagógusok Szakszervezete a kérdések után az eddig rendelkezésére álló információk alapján megjegyzésekkel segíti azok értelmezését.

A 6 kérdésbõl álló kérdõívet az alábbi linkre kattintva tudja kitölteni:

www.kerdoivem.hu/kerdoiv/453491567/

Együttműködését köszönjük!

Az eredményeket itt a cikk végén naponta többször közzétesszük!