Hírek

A PSZ sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezi!

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Vezetõsége október 8-i ülésén úgy döntött, hogy a pedagógus életpálya modell bevezetésének tervezett elhalasztása miatt sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezi. Követeljük a Kormánytól, hogy ne hitegesse tovább a pedagógus társadalmat, és a megígért béremelést váltsa valóra! A PSZ közleménye!

A PSZ sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezi!

A PSZ közleménye a pedagógus életpálya modell bevezetésének elhalasztásáról

A pedagógus életpálya-modell bevezetésével kapcsolatban az utóbbi napok sajtóhíreiben megjelentek egyre nagyobb aggodalmat keltenek a pedagógusok körében. A Fidesz-KDNP már a parlamenti választásokat megelõzõ kampány során, illetve kormányra kerülésekor is folyamatosan a pedagógusok anyagi-erkölcsi megbecsülésérõl beszélt.

A megígért keresetnövekedést joggal várja a pedagógus társadalom, hiszen a köznevelési rendszer tervezett és már megkezdett, radikális átalakítása az eddiginél is nagyobb terheket ró kollégáinkra.

A Pedagógusok Szakszervezete számára elfogadhatatlan Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mai bejelentése, mely szerint a pedagógusok 2013. szeptember 1-jétõl megígért keresetnövekedését elhalasztják, ugyanakkor a köznevelés rendszerének átalakítása miatt (az iskolák államosítása, a járások kialakítása) 22 ezer fõvel csökkenteni kívánják a foglalkoztatottak számát!

Ez a hír is alátámasztja, hogy a Pedagógusok Szakszervezete nem ok nélkül kezdeményezte az országgyűlési képviselõknél vitanap megtartását és bizottság létrehozását a köznevelési rendszer átalakításáról.

A Pedagógusok Szakszervezete ma már nem tudja elfogadni azt az érvelést, amely a fizetések megemelését az ország gazdasági helyzetének javulásához köti. 2008 óta nem volt a közszférában béremelés!

A Pedagógusok Szakszervezete követeli a Kormánytól, ne hitegesse tovább a pedagógus társadalmat, és a megígért béremelést váltsa valóra!

Elfogyott a türelmünk, elfogyott a megértésünk!

A köznevelési rendszer átgondolatlan és elõkészítetlen átalakításával a köznevelési intézményekben foglalkoztatottak ezreit fenyegeti az állásvesztés veszélye! Erkölcstelen a folyamatos bizonytalanságban és kiszolgáltatottságban élõktõl az eddiginél is nagyobb teljesítményt elvárni!

A Pedagógusok Szakszervezete számára elfogadhatatlan, hogy a rossz gazdasági döntések következményeinek árát a közoktatási intézményekben foglalkoztatottakkal, a közszolgálatban dolgozókkal fizettessék meg!

Budapest, 2012. október 5.

Pedagógusok Szakszervezete

 

A sztrájkbizottsági kezdeményezésünkrõl a GazdaságTV-ben.