Hírek

Közlemény a PDSZ által szervezett sztrájkkal kapcsolatos megtévesztõ információkról

A sztrájk szervezõi semmilyen módon ne hivatkozzanak a Pedagógusok Szakszervezetére! A PSZ a kormánnyal kötött megállapodást betartja, nem vesz részt a PDSZ munkabeszüntetésének megszervezésében.

Közlemény a PDSZ által szervezett sztrájkkal kapcsolatos megtévesztõ információkról

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) honlapján megtévesztõ információk jelentek meg a Pedagógusok Szakszervezetérõl.

A honlap bejegyzésének készítõi „A legfontosabb tudnivalók a sztrájkról” címet viselõ részben, a „Sztrájk-Praktikus” valamint a „Gyakran ismételt kérdések” dokumentumban a sztrájkot meghirdetõk között a Pedagógusok Szakszervezetét is feltüntetik.

 Ugyancsak félrevezetõ Mendrey Lászlónak a PDSZ elnökének 2013. február 19-én az fn.24.hu portálon „Bármelyik tanár sztrájkolhat” címmel megjelent nyilatkozata, mely szerint: „a PDSZ örömmel látja a PSZ helyi képviselõit, tagjait a demonstrálók (sztrájkolók) között, sõt kimondottan örülnének, ha ezt  – akár – a PSZ logója alatt tennék meg.”

Aki figyelemmel kísérte az októberben alakult négy szakszervezet által létrehozott sztrájkbizottsági tárgyalásokat, az tudja, hogy 2013. január 22-én a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, az Oktatási Vezetõk Szakszervezete megállapodást írtak alá a Kormánnyal, amelynek záradékában szerepel, hogy az egyezséget aláíró szakszervezetek mindaddig nem szerveznek sztrájkot és nem vesznek részt abban, amíg a Kormány a megállapodást  betartja. Ezidáig a Kormány a megegyezésben foglaltakat betartotta, ezért a Pedagógusok Szakszervezete nem hirdetett sztrájkot, és nem is vesz részt a PDSZ által meghirdetett munkabeszüntetés szervezésében.

Ha bármelyik alapszervezet vagy tisztségviselõ – a PSZ alapszervezeteként, tisztségviselõjeként – a „PSZ logója alatt” – a PDSZ által meghirdetett sztrájk szervezésében részt venne, ezzel megszegnénk a megállapodásban vállaltakat.

Ez veszélybe sodorná azokat az eredményeket, amelyeket elértünk.

Felhívjuk a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét, hogy honlapjáról az általunk kifogásolt részt azonnal törölje és a továbbiakban az általa meghirdetett sztrájk szervezésekor semmilyen módon ne hivatkozzon a Pedagógusok Szakszervezetére.

Budapest, 2013. március 5.

PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE