Szatmári Márta a PSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezet új elnöke

Szatmári Márta vagyok.

 

2017. május 31-én választottak meg a Pedagógusok Szakszervezete Komárom-Esztergom Megye Szervezet elnökének.

Ugyan nincs pedagógus végzettségem, dolgoztam óvodákban, iskolákban, ahol munkakörömből adódóan szoros kapcsolatban voltam pedagógusokkal, segítve munkájukat egyebek közt a tanügyi adminisztrációban is. Megtapasztaltam, hogy egy jól működő érdekvédelmi szervezet sokat tehet (tehetne) a pedagógustársadalom anyagi és erkölcsi megbecsüléséért.

Munkám során megismertem a Pedagógusok Szakszervezetének alapdokumentumait, a szakszervezeti munkához szükséges törvényeket, folyamatosan követve azok változásait. Törekedtem arra, hogy jó kapcsolatot alakítsak ki a megyei alapszervezeti titkárokkal.

Megyei elnökként legfontosabb feladatnak tartom a tagság rendszeres tájékoztatását, a meglévő tagok megtartását, új tagok beléptetését - ennek alapja a személyes kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás.

Nem irodában, számítógép előtt ülő vezetőként képzelem el a munkámat. Elengedhetetlennek tartom a közvetlen, személyes kapcsolatot az alapszervezeti, települési, járási titkárokkal saját székhelyükön.

Egy szervezet sikeres működéséhez nem elég csupán a tagság, a kitűzött célokat csak közösséggé formálódva érheti el. Olyan közösségnek kell kialakulnia, ahová érdemes, jó tartozni - tegyen ez különbséget szakszervezeti tag és nem tag között. Mottóm:

„Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.” (Széchenyi István)