Miért érdemes szakszervezeti tagnak lenni?

Ajánljuk magunkat!

 

Ismerje meg a Pedagógusok Szakszervezetét! Jöjjön közénk!


A PSZ alapfilozófiája: Mi nem hagyjuk magára, együtt erősek vagyunk!

 

EGYEDÜL VESZTES LEHET, EGYÜTT GYŐZNI TUDUNK!

 

Ha munkahelyi problémáival nem akar egyedül maradni, nem tud egyedül megbirkózni, vagy csak megfelelő szakmai érdekképviseletet szeretne, csatlakozzon a Pedagógusok Szakszervezetéhez!

A belépéshez regisztrálnia kell honlapunkon, ami egyben a belépési nyilatkozat része. Ha nincs munkahelyén PSZ alapszervezet, egyéni belépéshez, helyi alapszervezet megalakításához, létrehozásához keresse a területileg illetékes szakszervezeti titkárt. A területi titkár elérhetőségét az alábbi linkre kattintva találja meg: A Pedagógusok Szakszervezetének felépítése

 

Ha tagjaink sorába lép, több tízezer kolléga szolidaritását tudhatja a háta mögött!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) több tízezres tagságával Magyarország legnagyobb ágazati szakszervezete, a köznevelés egyetlen reprezentatív érdekvédelmi képviselete. Tagjainak érdekeit a kormánnyal, az ágazati minisztériummal, valamint a munkáltatói és fenntartói jogokat gyakorlókkal szemben képviseli.

Miért éppen a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a jó választás?

 

A PSZ több évtizedes tapasztalatot halmozott fel az érdekvédelemben. Jogelődje az 1918-ban megalakult Magyarországi Tanítók Szakszervezete volt. Jelenleg a Szak­szer­vezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) konföderáció tagja.

A PSZ ellátja minden tagjának érdekvédelmét és érdekképviseletét, függetlenül attól, hogy ki az intézmény fenntartója.

A PSZ tagjai ingyenes munkajogi segítséget kapnak szervezetünk jogsegélyszolgálatától.

A PSZ saját tagjának váratlan élethelyzetben rendkívüli segélyt tud adni.

A PSZ minden aktív tagja számára alanyi jogon csoportos élet- és balesetbiztosítást köt.

A PSZ tagjai kedvezményes mobiltelefon és internet előfizetést igényelhetnek.

A PSZ tagjai és családtagjai kedvezményesen üdülhetnek saját üdülőinkben, Bükkszéken, Balatonföldváron és Balatonbogláron.

A PSZ tagozatai a köznevelés minden ágában minden korosztály érdekeit képviselik.

A PSZ óvodapedagógiai, gyermekvédelmi, gyógypedagógiai tagozta a szakmai problémákra keresi a választ konferenciák, szakmai fórumok szervezésével. A nyugdíjas tagozat tagjainak segít eligazodni a mindennapokban, nem hagyja magukra őket gondjaikkal!

A PSZ kiváló nemzetközi kapcsolatai révén az érdekvédelmi harcban nincs egyedül!
 

Ha a PSZ-hez csatlakozik:

- Részesülhet a szakszervezet által alapított, a legkiválóbbaknak járó kitüntetésből, az Eötvös József-emlékéremből.

- Folyamatosan tájékozódhat a köznevelés híreiről, a szakszervezeti eseményekről a PSZ honlapján és a Pedagógusok Lapjában.

A szakszervezetek szerepét az Alaptörvény XVII. cikke (2) szabályozza:

„Törvényben meghatározottak szerint a munkavállalóknak, a munkaadóknak, valamint szervezeteiknek joguk van ahhoz, hogy egymással tárgyalást folytassanak, annak alapján kollektív szerződést kössenek, érdekeik védelmében együttesen fellépjenek, amely magában foglalja a munkavállalók munkabeszüntetéshez való jogát.”