Lapszemle 2018 március 23. Válasszon!

március 23, 2018, 0 comments, on Lapszemle

Értékelje a cikket.

Átlag: 5 (6 szavazat)

Ha nem tudja, mit mondjon a gyerekeknek a választásról, ha nem tudja, kire bízná az oktatást, ha nem tudja, milyen iskolába akarja járatni a gyerekét, ha nem tudja, hogyan kell a gyerek figyelmét fenntartani, olvassa lapszemlénket!

                                                                 

                                 

Lapszemle 2018. március 23.

 

Március 14.

 

Balog Zoltán: Építkező kormány szeretnénk lenni

Építkező kormány szeretnénk lenni – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, az első dél-budai református gimnázium alapkőletételén.

https://www.lokal.hu/2018-03-balog-zoltan-epitkezo-kormany-szeretnenk-lenni/

 

Száz férőhelyes óvodát adtak át Piliscsabán

Száz férőhelyes óvodát adtak át Piliscsabán szerdán. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az átadás alkalmával elmondta, hogy az óvoda létrehozását a magyar adófizetők pénzéből, költségvetési forrásból 220 millió forinttal tudták támogatni, mivel ezt ma az ország gazdaságának fejlődése lehetővé teszi.

https://magyaridok.hu/belfold/szaz-ferohelyes-ovodat-adtak-piliscsaban-2892471/

 

Négy robot segíti a tanárok munkáját finn iskolákban

A finn Tampere városa négy beszélő robotot vet be az oktatásban: a matematika és a nyelvek tanításában fognak segédkezni általános iskolákban, valós osztálytermi körülmények között. A kísérlettel azt vizsgálják, hogy a gyerekek hogyan működnek együtt a robotokkal, és hogy milyen tapasztalatokat szereznek az interakcióból.

https://24.hu/tech/2018/03/14/negy-beszelo-robot-lesz-tanar-finn-iskolakban/

 

Március 15.

 

"Az Y generáció felébredt" - újra utcára vonultak a diákok

Ismét utcára vonultak az "oktatási rendszerváltásért" tüntető diákok, akikhez az MSZP, a PM, a DK, a Liberálisok és az Együtt közös megmozdulásának résztvevői közül is sokan csatlakoztak. A beszédek után a tömeg a Nemzeti Múzeumhoz vonult át, ahol ismét felolvasták a diákok 12+1 követelését.

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/3/15/diaktuntetes_az_Opera_elott_6SR7UA

 

Tíz év után számolták fel a csaló alapítványt

Tíz év kellett ahhoz, hogy felszámolják a számtalan kistelepülési iskolát és óvodát csődbe vivő Vocational Academy Alapítványt, az ügy ugyanis csak idén januárban zárult le. A korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a szcientológia egyházhoz kötődő szervezet által megkárosított pedagógusokat csak részben sikerült kártalanítani – tudta meg a Magyar Nemzet.

https://mno.hu/belfold/tiz-ev-utan-szamoltak-fel-a-csalo-alapitvanyt-2453820?utm_source=feed&utm_medium=rss

 

Március 18.

 

Fejlesztik a gyermekjóléti szolgáltatásokat

Félidejéhez érkezett, és az eddigi tapasztalatok szerint sikeres a gyermekjóléti szolgálatok fejlesztését szolgáló modellkísérleti program, amelynek célja az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység bevezetése Magyarországon – hangzott el a Napközben adásában.

https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2018/03/05/fejlesztik-a-gyermekjoleti-szolgaltatasokat/

 

Így tanítana a demokratikus iskola, ha létezne Magyarországon

Galambokat is meg lehet tanítani labdával játszani, de ezt nem nevezhetjük képességfejlődésnek – mondta Prievara Tibor, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium nyelvtanára a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület március elején tartott nemzetközi konferenciáján. Ha a gyerekek nem motiváltak a tanulásban és az információszerzésben, hanem pusztán a pozitív visszacsatolás miatt sajátítanak el tudásanyagokat repetitív módon, akkor a tudásszerzés nem lesz egyéb, mint kondicionálás – mondta a pedagógus, a 21. századi tanár című könyv szerzője.

https://qubit.hu/2018/03/18/igy-tanitana-a-demokratikus-iskola-ha-letezne-magyarorszagon

 

Március 19

 

Daróczi Gábor: nyugalom és béke kell az oktatásban

Nem szeretnénk rögtön felforgatni a dolgokat, akkor sem, ha már most is a feje tetején áll az egész rendszer - mondta az oktatásban szükséges változtatásokkal kapcsolatban Daróczi Gábor, aki az iskolaügyekért felelne Karácsony Gergely kormányában.

http://nepszava.hu/cikk/1155523-daroczi-gabor-nyugalom-es-beke-kell-az-oktatasban/

 

Újabb több tízezer gyereket hagynának az út szélén

A közoktatásban tanulók több mint egytizedét, nagyjából 82 ezer tanulót fenyegeti a lemorzsolódás - írja a G7.hu az Oktatási Hivatal adatbázisa alapján.

https://g7.24.hu/allam/20180319/tobb-mint-80-ezer-tanulot-fenyeget-a-veszely-hogy-ido-elott-kiesik-az-iskolabol/

 

Magyarországot bírálta az Európai Parlament oktatási bizottsága

Több okból is bírálták a magyarországi helyzetet az Európai Parlament (EP) kulturális és oktatásügyi szakbizottságának (CULT) véleménytervezetében, amelyet a testület hétfői brüsszeli ülésén ismertettek.

https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2018/03/19/magyarorszagot-biralta-az-europai-parlament-oktatasi-bizottsaga/

 

Pénzügyileg tudatos generáció felnevelése a cél

A lakosság pénzügyi tudatosságának erősítése hosszú távon nemzetgazdasági szinten a források hatékonyabb felhasználását, a családok jólétének javulását és az intézmények biztonságosabb működését eredményezi - hangsúlyozta Varga Mihály a Magyar Államkincstár által középiskolásoknak kifejlesztett mobilalkalmazás bemutató óráján egy fővárosi gimnáziumban.

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/penzugyileg-tudatos-generacio-felnevelese-a-cel

 

Taroltak az AKG-s diákok a nemzetközi robotikai versenyen

Megkapta a SAP különdíját az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) csapata a First Lego League európai döntőjében.

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/3/19/taroltak_az_AKGsok_a_nemzetkozi_robotikai_v_4XEPKT

 

A segítő hozzáállás kialakítása a cél - Kapcsolódj be Te is!

Szeged. A szegedi Katolikus Ház szervezésében idén már ötödször rendezik meg azt a programhetet, amelyben 10-11. osztályos diákok vehetnek részt, elsősorban az egyházmegye iskoláiból.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/a_segito_hozzaallas_kialakitasa_a_cel_-_kapcsolodj_be_te_is/2553814/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

 

„Ha csak egy diáknak is is segítettem, boldog vagyok..”

Interjú a 2018-ban Sulinetwork-díjat nyert digitális pedagógussal, Bognár Amáliával Egy „szuperképességekkel „rendelkező pedagógus, blogger, aki rendszerbe illeszti az oktatásban használható modern eszközöket, módszereket, és  akár játékos kerettörténetbe ágyazva, az alkotás örömével segíti  a diákokat és tanáraikat is, hogy átélhessék az új dolgok létrehozását.  Ennek gyakorlatias megoldásairól,  praktikus online naplójáról, az átalakuló pedagógusszerepekről, a pedagógusok számára szükséges „képességek fájáról” is  szól a beszélgetés, amit Fülöp Hajnalka készített a pedagógussal.

http://moderniskola.hu/2018/03/ha-csak-egy-diaknak-segitettem-boldog-vagyok/

 

Tegyük az oktatást a Választás alapkérdésévé!

A Civil Közoktatási Platform fontosnak tartja, hogy a választások előtt támogassa a választópolgárokat a jól informált, tájékozott és felelős döntéshozatalban. Nem egyszerűen képviselőket és politikai pártokat választunk. A választások tétje sokkal nagyobb, mint hogy azt pusztán a politika iránt érdeklődőkre, a különféle pártok elkötelezett híveire bízhatnánk! Az éppen most iskoláskorú nemzedék következő tanévének lefolyását, a teljes magyar köz- és felsőoktatás állapotának további romlását vagy felszabadulását szavazhatjuk most meg.

http://ckpinfo.hu/vanvalasztas-2/

 

43 évig 200 ezer forint jutalmat kaphatna minden pedagógus 1300 milliárdból

Egy 1300 milliárd forintos keretből az összes pedagógusnak évente 200 ezer forint jutalmat lehetne adni 43 évig. Dúró Dóra különböző példákat sorolt fel arra vonatkozóan, hogy mire lehetne menni az oktatásban 1300 milliárd forinttal - írja az MTI.

https://www.hrportal.hu/c/43-evig-200-ezer-forint-jutalmat-kaphatna-minden-pedagogus-1300-milliardbol-20180318.html

 

Nekünk miért nem volt olyan menő tanárunk, mint Nagy Ervin? videó

Idegességében kiugrik az ablakon, rányitja a tűzvédelmi rendszert a Mónika-show-kat idéző összetételű osztályára, szívesen tesz a kedvére a fiatal diáklányoknak Nagy Ervin – elég izgalmasnak ígérkezik az új RTL-es sorozat, A Tanár.

http://www.borsonline.hu/celeb/nekunk-miert-nem-volt-olyan-meno-tanarunk-mint-nagy-ervin-video/149893

 

Március 20.

 

Köznevelési Fórum

A fiatalok jövője az oktatás minőségétől függ. A köznevelés helyzetéről, a magyar oktatás kínálta munkalehetőségekről, illetve a jövő fejlesztéseiről Köznevelési Fórum keretében tájékozódhattak a megye pedagógusai ma a Campuson.

http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=48737&viewprogram_period=first

 

Újabb esély adódott az építő párbeszédre

Kormányzati elképzelések, fejlesztések, szociális párbeszéd. Ezen csomópontok érintésével haladt a lehetséges megoldások felé a Tolna Megyei Köznevelési Fórum 2018, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Tolna Megyei Szervezete és a Szekszárdi és Tamási Tankerületi Központ közös rendezvénye.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-esely-adodott-az-epito-parbeszedre-1061231/

 

Tömegével menekítenék a gyerekeket az állami oktatásból

Lesújtó véleményt fogalmaztak meg az oktatási rendszerrel kapcsolatban a szülők, egy online közösség, a Szülői Hang felmérése alapján. Több mint 90 százalék állítja, hogy romlott a színvonal az elmúlt nyolc évben – nem csoda, hogy sokan menekítenék a gyereküket az állami iskolákból, ez viszont további „gettósodásához” vezet.

http://nepszava.hu/cikk/1155662-tomegevel-menekitenek-a-gyerekeket-az-allami-oktatasbol/

 

Így csinál cselédet a gyermekeidből a Fidesz – Ha hagyod

Hazánk és gyermekeink jövőjét áldozzák fel a fideszesek azért, hogy néhány elavult vállalkozás olcsóbb bérrabszolgákhoz jusson – hívja fel sokkoló adatokkal tűzdelt kiáltványban a figyelmet az Oktatói Hálózat. A 2015-ős oktatási tüntetések szervezőiként ismertté vált „kockás inges” szervezet szerint a továbbtanulás ugyan a szegénysorban élők kitörési lehetősége lehetne, de nem az. A jelenlegi kormányzat oktatáspolitikája különösen a hátrányos helyzetűeket sújtja és a magyar gazdaság tönkretételéhez vezet.

https://zsurpubi.hu/cikk/4445-igy-csinal-cseledet-a-gyermekeidbol-a-fidesz--ha-hagyod/

 

Ennyi pénz jut idén iskolai hangszerbeszerzésre

A hangszercsere-programban 2018-ban 2,5 milliárd forintot fordítanak arra, hogy a magyar iskolákban olyan hangszereket tudjanak beszerezni, amelyek javítják a zenei képzés minőségét. Erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszélt hétfőn a Zeneakadémián egy szakmai konferencián.

https://profitline.hu/Ennyi-penz-jut-iden-iskolai-hangszerbeszerzesre-376311

 

Olyanra nem lehet bízni az oktatást, aki iskolabezárásban gondolkodik

Megdöbbentő, hogy az ellenzéki MSZP-Párbeszéd pártszövetség árnyékormányában olyan ember is van, aki korábban iskolákat akart bezárni Magyarországon - mondta Balog Zoltán újságíróknak kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/olyanra-nem-lehet-bizni-az-oktatast-aki-iskolabezarasban-gondolkodik

 

Iskolai kampányolás miatt marasztalták el a fideszes László Tamást

A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén 10:7 arányban megállapította, hogy

jogsértést követett el László Tamás, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, mikor narancsot és tollat osztogatott egy iskola előtt a diákoknak és a szülőknek.

https://444.hu/2018/03/20/iskolai-kampanyolas-miatt-marasztaltak-el-a-fideszes-laszlo-tamast

 

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel az internetről?

Kifejezetten szülőket célzó kiadványt tett elérhetővé a Telenor, melynek célja, hogy segítse őket abban, hogyan közelítsék meg az internetezés témakörét a gyermekeikkel való beszélgetések során. A „Hogyan beszéljük a gyerekekkel az internetről?” című, ingyenesen letölthető füzet a szolgáltató szerint pedagógusok számára is hasznos útmutató lehet.

http://hvg.hu/tudomany/20180320_hogyan_beszeljunk_a_gyerekekkel_az_internetrol_letoltes_telenor?s=hk

 

A tanár, aki végre másképp néz a „kezelhetetlen” gyerekekre

A sorból kilógó, kezelhetetlennek bélyegzett gyerekek gyakran azért nem találják meg a helyüket az iskolában, mert egyszerűen nem jut rájuk figyelem, és nem veszik észre, milyen különlegesen jár az agyuk. És persze, mert (sokszor éppen emiatt) képtelenek beilleszkedni az elvárt rendbe. Sokan közülük „oktatási menekültek lesznek”, akik iskoláról iskolára járnak. Kerényi Katát, a Zöld Kakas Líceum szakközépiskola tanárát viszont lenyűgözi a sajátos észjárás, és nem fél attól, hogy teljesen megbízzon egy korábban már minden iskolában megbízhatatlannak ítélt gyerekben.

https://www.nlcafe.hu/csalad/20180320/alternativ-iskola-interju/

 

Hogyan döntsük el, meg akarnak-e vezetni minket a neten?

Ingyenes online kurzust rakott ki a netre a Google dezinformációval foglalkozó csapata. Gyorsképzését a First Draft elsősorban újságíróknak és tanároknak ajánlja, de minden netező tanulhat belőle. Kíváncsi voltam, mi fér bele egy órába, így végignéztem.

http://www.urbanlegends.hu/2018/03/first_draft_tenyellenorzo_kurzus/

 

Figyelem! Figyelem! – 4 pedagógiai módszer a gyerekek figyelmének fenntartására

Nem könnyű manapság fenntartani a tanulók órai figyelmét. Összeállításunkban néhány erre vonatkozó tippet gyűjtöttünk össze.

http://tantrend.hu/hir/figyelem-figyelem-4-pedagogiai-modszer-gyerekek-figyelmenek-fenntartasara

 

Nemzetközileg elismert kutatók Szegeden

Ismét Nobel-, és Agy-díjas kutatókkal találkozhatnak szerdától a nemzetközileg is egyedülálló oktatási és tehetséggondozó program, a Szegedi Tudós Akadémia (SZTA) növendékei a Tisza-parti városban.

http://orientpress.hu/cikk/2018-03-20_nemzetkozileg-elismert-kutatok-szegeden

 

„Nem lehet az ezeréves óravázlatot elővenni”

Várnai Zsuzsannával, a Farkasréti Általános Iskola pedagógusával a kortárs gyermekirodalom és a vizuális nevelés kapcsolódási lehetőségeiről beszélgettünk.

http://tantrend.hu/hir/nem-lehet-az-ezereves-oravazlatot-elovenni

 

Március 21.

 

Azt senki sem köszöni majd meg, amit az oktatással tett ez a kormány

Szinte semmi sem maradt a 2011 előtti oktatási rendszerből Magyarországon azon kívül, hogy az ma is lemaradásban van a 21. század szellemiségéhez és munkaerőpiaci igényeihez képest. Ám nemhogy nem javult a helyzet, hanem egyenesen romlott, amit ebben a cikkben tényekkel is alátámasztunk.

https://g7.24.hu/allam/20180321/nem-veletlenul-hanyatlik-az-oktatas-es-vele-a-muveltseg/

 

"Ez a libikóka sokat ártott az oktatásnak, elriasztotta azokat, akik pedagógusnak álltak volna"

"A kormányok, legyenek bármilyen színűek, forradalmi változásokban gondolkodnak. De az oktatás forradalommal nem változtatható" - mondta az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának tagja.

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/3/21/kozoktatas_oktataspolitika_Pap_Laszlo_YXE94J#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_3_21

 

A magyarok 60 százaléka szerint kezelhetetlenek a gyerekek, ezért sem lehet színvonalasan tanítani

Mi a baj a magyar oktatással? – erre kereste a választ a 24.hu megbízásából a Republikon Intézet. Sokan panaszkodnak a túlterheltségre, de tízből hatan a gyerekek fegyelmezetlenségét is okolják az alacsony színvonalért. A mindennapos testnevelés, illetve a hit- és erkölcstan nem népszerűtlen.

https://24.hu/belfold/2018/03/21/a-magyarok-60-szazaleka-szerint-kezelhetetlenek-a-gyerekek-ezert-sem-lehet-szinvonalasan-tanitani/

 

Finnországban a tanárok fizetése magasabb más diplomásokénál – Pap László: Mintha egyetlen délután alatt akarnánk felépíteni egy új várost

Ha bizonyos elvek nem méretnek meg „a valóság mosogatólevében”, hibákhoz vezethetnek – mondja Pap László villamosmérnök akadémikus. Az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának tagjával a tanári tekintélyről, a fizika tantárgy rehabilitálásáról és az elitiskolák problémájáról beszélgettünk, de azt is megvitattuk, miért fontos, hogy időről időre szülessenek Mozartok.

http://168ora.hu/itthon/finnorszagban-a-tanarok-fizetese-magasabb-mas-diplomasokenal-pap-laszlo-mintha-egyetlen-delutan-alatt-akarnank-felepiteni-egy-uj-varost-147053

 

Deutsch Tamás: 3-5 éven belül átalakul az oktatás, és mindenki megszerezheti a digitális kompetenciákat

Szeged - A 2020-as évek elejére Európa élmezőnyébe kerülhetünk a digitális fejlettség tekintetében. A Szupergyors Internet Program keretében hazánkban - az európai céldátumot két évvel megelőzve - 2018 végére minden háztartásba elér a szupergyors, legalább 30 Mbit/s adatátviteli sebességű internetszolgáltatás. A digitális fejlesztések folyamatosan zajlanak az oktatás, a gazdaság, az egészségügy és az állami működés területén is. A Digitális Jólét Programról Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos beszélt lapunknak.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/deutsch_tamas_3-5_even_belul_atalakul_az_oktatas_es_mindenki_megszerezheti_a_digitalis_kompetenciakat/2554005/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

 

Ésszel a világhálón

A biztonságos internethasználat egy igen népszerű és felkapott téma manapság. Pedagógusként nekünk is feladatunk, hogy a nevelés során átadjuk a fiataloknak azokat az ismereteket és készségeket, amikkel felvértezhetjük őket az internet árnyoldalaival szemben.

http://tantrend.hu/hir/esszel-vilaghalon

 

Ismét elkészült Magyarország boldogságtérképe

Világszerte március 20-án ünnepeljük a boldogság napját. Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. A Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja. A dokumentum egyben felszólította az ENSZ tagországait, hogy megfelelő módon ünnepeljék március 20-án a boldogság napját, mindenekelőtt az oktatásban.

https://profitline.hu/Ismet-elkeszult-Magyarorszag-boldogsagterkepe-376354

 

Értünk tüntetnek

A Független Egészségügyi Szakszervezet arra szólít fel, hogy március 24-én Budapesten demonstráljunk az egészségügyben, a szociális ellátásban dolgozók mellett.

http://nepszava.hu/cikk/1155699-ertunk-tuntetnek/

 

Március 22.

 

Szolidaritási nyilatkozat

A Független Egészségügyi Szakszervezet által meghirdetett akció támogatásáról. A Pedagógusok Szakszervezete egyetért a Független Egészségügyi Szakszervezet céljaival és támogatja követeléseiket!

http://pedagogusok.hu/blog/szolidarit%C3%A1si-nyilatkozat-4

 

Mit mondjunk a gyerekeknek a választásról? – ingyenes e-könyv segít a szülőknek, tanároknak

Mit jelent a választás? Mi a választások következménye? Miért van ennyi plakát? A telefonokra és tabletekre letölthető digitális könyv Gyurkó Szilvia gyerekjogász írásából készült.

http://hvg.hu/elet/20180322_Mit_mondjunk_a_gyerekeknek_a_valasztasrol__ingyenes_ekonyv_segit_a_szuloknek#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_3_22

 

"Ha szóba jött az iskolaválasztás, a tíz vádpontból biztos, hogy megkaptam legalább kettőt-hármat"

Nem készít fel az életre, burokban nő fel a gyerek, nem tanul majd fegyelmet - tényleg ilyen "vádpontokkal" kell szembenézniük azoknak a szülőknek, akik alternatív iskolát választanak a gyermeküknek?

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/3/22/alternativ_iskolat_valaszt_szulo_390Z0I

 

Még a fideszesek is látják, hogy több sebből vérzik az oktatás

A fideszesek szerint is komoly probléma a diákok és a tanárok túlterheltsége, a jobbikosok pedig elégedetlenebbek az oktatással, mint a baloldali szavazók, derül ki a Republikon Intézet kutatásából.

https://24.hu/belfold/2018/03/22/meg-a-fideszesek-is-latjak-hogy-tobb-sebbol-verzik-az-oktatas/

 

Balog a gimnazistáknak: Ez nem a kampány helye, de azért elmondom

Szinte naponta járnak iskolákba és óvodákba a fideszesek kampányolni, tegnap Orbán Viktor rázott kezet kisgyerekekkel, László Tamás pedig még narancsot és fideszes tollat is osztogatott, ami még az NVB szerint is jogsértő volt. 

https://24.hu/belfold/2018/03/22/balog-a-gimnazistaknak-ez-nem-a-kampany-helye-de-azert-elmondom/

 

A PDSZ üzeni a kampányolóknak: Súlyosan etikátlan biodíszletként használni gyerekeket

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is felháborítja, ha gyerekekkel fotózkodnak a politikusok. A PDSZ szerint "a nagyon fontos emberek, nagyon fontos cukiság videóit" parasztvakításnak szokták nevezni.

http://hvg.hu/itthon/20180322_a_pdsz_uzeni_a_kampanyoloknak_sulyosan_etikatlan_biodiszletkent_hasznalni_gyerekeket?s=hk

 

Balog Zoltán: több mint hárommilliárdot fordítanak tehetségtámogatásra 2018-ban

Csütörtöktől elérhető a Nemzeti Tehetség Program 2018-as kiírása, a kormány valamivel több mint hárommilliárd forintot fordít tehetségek támogatására ebben az évben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere az Országházban, a Budapest Talent Summit 2018 nemzetközi rendezvénysorozat keretében megtartott 10 éves a Nemzeti Tehetség Program című konferencián.

https://magyaridok.hu/belfold/balog-zoltan-tobb-mint-harommilliardot-forditanak-tehetsegtamogatasra-2018-ban-2920621/

 

Megdöbbentő adatok: 14 évvel rontja az életkilátásokat az alacsony iskolai végzettség

 Az alacsonyabb iskolai végzettségű férfiak átlagosan rövidebb ideig élnek, mint a képzettebbek: az eltérés nagyságát mutató skála két végén Olaszország és Magyarország áll. Míg az olasz férfiak életkilátásait 4 évvel, a magyarokét 14 évvel rontja az alacsony szintű iskolázottság.

http://eduline.hu/felnottkepzes/2018/3/22/alacsony_iskolai_vegzettseg_varhato_eletkor_ZVOCFP

 

Március 23.

 

Rossz hír több százezer diáknak: nagyon rövid lesz a tavaszi szünet

Március 29-én kezdődik a tavaszi szünet, hat napig maradhatnak otthon az általános és középiskolások. Igaz, valójában mindössze két szabadnapot kapnak.

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/3/23/nemsokara_kezdodik_a_tavaszi_szunet_495LQL

 

A legfontosabb megerősíteni a diákok alapképességeit

Míg gyerekkoromban a nagykanizsai belvárosi iskolák voltak a keresettebbek, addig mostanra ez a helyzet megváltozott, a kertvárosi iskolák fölértékelődtek – mondta lapunknak Suhai Zsolt. A nagykanizsai Palini Általános Iskola igazgatója nem híve a gyors, rohammunkaszerű tanításnak, főleg nem az alsós osztályokban, és mindennél fontosabbnak tartja a gyerekek alapképességeinek megerősítését.

https://magyaridok.hu/belfold/a-legfontosabb-megerositeni-a-diakok-alapkepessegeit-2861229/

 

Négy fiú vádolja zaklatással a budapesti fociakadémia tanárát

A 41 éves pedagógus két intézményben szedte áldozatait.

A vád szerint egy tanár több tizenéves fiút is zaklatott, sőt akadt, akivel szexuális kapcsolatot létesített. Ha beszélhetett volna, akkor „nagyon durva dolgokról” számolt volna be a bíróságon – ezt mondta az egyik érintett a Blikknek.

http://www.atv.hu/belfold/20180323-negy-fiu-vadolja-zaklatassal-a-budapesti-fociakademia-tanarat/hirkereso

Megosztás: